Tasen toimintaa tukee

Kirjaudu sisään muista

Salibandyssa tarvitaan jatkuvasti uusia asiansa osaavia tuomareita, pelinohjaajia, otteluvalvojia ja toimitsijoita. Mikäli kyseiset hommat kiinnostavat, lue eteenpäin! Lisätietoja kaikista koulutuksista antaa Tampereen alueen erotuomarikoulutusvastaava Timo Karinki.

Koulutukset on ryhmitelty seuraavasti:

Aloittavat tuomarit - Ensimmäistä kertaa tuomariksi ryhtyville tai välivuotta pitäneille vanhoille tuomareille
Jatkavat tuomarit - Edellisellä kaudella aktiivisesti liiton sarjoissa viheltäneille vanhoille tuomareille
Pelinohjaajat - Nuorten juniorien peleissä voi erotuomarin sijaan olla pelinohjaaja, joille järjestetään omat koulutuksensa
Toimitsijakoulutus
- Liiton virallisissa sarjoissa tarvitaan koulutettuja toimitsijoita, joille järjestetään koulutuksia
Tarkkailijakoulutus - Tarkkailija, erotuomarivalmentaja, otteluvalvoja: monta nimeä, yksi rooli.
Muut koulutukset - Liiga-, liitto- ja A4-ryhmien koulutukset sekä muut virallisen koulutusohjelman lisäksi järjestettävät

Ilmoittautumislomake


ALOITTAVAT EROTUOMARIT

Erotuomariksi voi ryhtyä kuka tahansa 15 vuotta täyttänyt. SSBL:n sarjoissa erotuomarina toimimisen edellytyksenä on liiton järjestämän erotuomarikurssin suorittaminen. Kurssin tiedot pääpiirteittäin ovat:

  • Kurssimaksu (20 euroa), maksetaan liiton tilille. Pelaajalisenssin omaavalta kurssi maksuton.
  • kurssiin kuuluu kolme luokkahuonekoulutuskertaa ja yksi kenttäkoulutus
  • sääntökoe, joka täytyy suorittaa hyväksytysti

SSBL:n sarjoissa viheltävällä täytyy myös olla  lisenssi. Tuomari- eli T-lisenssi kaudella 2010-11 maksaa 46,99 euroa, pelaajalisenssin haltija ei tarvitse erikseen tuomarilisenssiä. Tuomarilisessin vakuutusosan korvaukset ovat aika matalat. Kannattaa tarkistaa oman mahdollisen vakuutuksen kattavuus tuomaritoiminnassa.

Aloittavien tuomareiden kurssit

Aloittavien erotuomareiden koulutuksessa pääpaino on sääntötuntemuksessa, myös perusasiat liikkumisesta ja yhteistyöstä tuomariparin kanssa kerrotaan. Koulutettavat pääsevät tositoimiin kokeneempien tuomariparien kanssa kahden ensimmäisen tunnin jälkeen. Kolmas oppitunti pidetään kuukautta myöhemmin, tällöin kerrotaan vielä lisää alue-erotuomarina toimimisesta, minkä jälkeen koulutettavat ovat valmiita viheltämään myös muiden vasta-aloittaneiden kanssa.

Kenttäkoulutuksessa koulutettavat pääsevät viheltämään paikallaolevien kouluttajien kanssa harjoitusottelua. Kouluttajat voivat pyytää pelaajia esittämään erilaisia rikkeitä, jolloin koulutettavat saavat harjoitella vapaalyöntien ja rangaistusten määräämistä. Kenttäkoulutusta varten jokaisen koulutettavan olisi hyvä tuoda oma pilli.

Ensimmäiset ottelut tuomitaan yhdessä kokeneemman tuomarin kanssa, joka neuvoo ottelun aikana, on henkisenä tukena ja raportoi suullisesti sekä sinulle että koulutusvastaavalle. Aloittavalle tuomarille järjestetään myös ns. kummituomari, joka tällä kaudella tulee A4-ryhmästä.

Erotuomarikoulutus antaa hyvät valmiudet toimia myös pelinohjaajana sekä toimitsijana.

Kustannuksista

Kaudella 2010-2011 peruskurssin hinta on 20e. Koulutusmaksut laskutetaan jälkikäteen . Kurssi- ja lisenssimaksujen lisäksi jokaisen tulee hankkia asianmukainen varustus: Erotuomarisetti (paita, sukat, shortsit ja pilli) kustantaa aloittelevalle n. 70 euroa. Luonnollisesti tuomari tarvitsee myös mustat sisäpelikengät. Hankinnat ovat vähennyskelpoisia verotuksessasi .

Kerho auttaa kaikissa varustehankinnoissa (jäsenetu) joten kerhoon liittyminen on erittäin hyödyllistä. Kerhon kautta voi tilata myös lämmittelyasuja, talvitakkeja, varustekasseja, jne. Kerho järjestää myös yhteisiä tilaisuuksia jossa uudet tuomarit pääsevät tutustumaan kokeneempaan kaartiin .  Lisäksi jokainen tuomari voi lunastaa liiton yleisvapaakortin, jolla pääsee seuraamaan pääsarjojen otteluita omavastuuhintaan (n. 25e/kausi). Vapaakorttia haetaan lähettämällä sähköpostia Salibandyliiton info-osoitteeseen. Huomioi , että kerhoon liittyminen on vapaaehtoista eikä erotuomarina toimiminen sido liittymään Tase Ry:n jäseneksi mutta suosittelemme tutustumaan kerhon toimintaan.

Välivuodelta palaaminen

Jos olet pitänyt taukoa erotuomaritehtävistä yli vuoden (ilman että olet sopinut välivuoden pitämisestä et-vastaavan kanssa) ja olet nyt palaamassa jälleen mukaan tuomaritoimintaan, keskustele asiasta ensin koulutusvastaavan tai et-vastaavan kanssa. Aiemmin välivuoden pitänyt on joutunut aloittamaan alusta.  Vuosia erotuomarina aiemmin toiminut voi kuitenkin (tietyin perustein) jatkaa toimimista päivittäen tiedot vanhojen erotuomarien aloituskoulutuksissa. Asiaan vaikuttaa ainakin aiempi luokitus.

Kurssi 19.2.2011

19.02.2011 10:00, Tampere Spiral-salit, Juvankatu 16
Koulutus alkaa klo 10 ja jatkuu 18.30 asti. . Lisätietoja antavat koulutusvastaava Timo Karinki 0400-620857.

Ilmoittautumiset - Sivun alkuun


JATKAVAT EROTUOMARIT

Jatkavien tuomareiden kausikoulutus 2010-11.

Jatkavien koulutukset pidetään Tampereen Ammattikorkeakoululla, Teiskontie 33 24.8, 31.8, ja 7.9. klo 18.00-20.30. Erillisiä ilmoittautumisia ei tarvita. Koulutusmaksu on 35€, joka laskutetaan jälkikäteen.

Uutena juttuna jatkavien koulutuksessa on koulutuksen
painotus,
24.8 Vanhat
31.8 Talent
7.9 Uudet jatkavat.

Vanhat = Ryhmällä tarkoitetaan vanhoja rutinoituneita konkareita, joilla päämääränä on jatkaa tuomarointia hyväksi havaitulla ja koetulla meiningillä. Tämä koulutus on siis jotakuinkin vastaavanlainen, kuin aikaisempien vuosien jatkavien koulutukset.

Talent= Ryhmä on suunnattu nuorille, innostuneille ja eteenpäinpyrkiville tuomareille, jotka tavoittelevat tulevaisuudessa A4
ryhmään ja sen yli = ) Tälle ryhmälle on tarkoitus pitää jatkossa juoksutestit ja ns" ylimääräisiä koulutuksia viikkokoulutus muodossa kauden aikana.

Uudet jatkavat= Viime kaudella tuomaroinnin aloittaneet, joilla matsimäärä on jäänyt pieneksi.

Tokihan kukin saa ilmoittautua siihen koulutukseen joka kalenteriin parhaiten sopii, mutta jos aikataulu antaa myöten, niin ilmoittaudu ensisijaisesti omaa ajatustasi parhaiten vastaavaan ryhmään. Pidä huoli että osallistut johonkin koulutukseen jotta olet oikeutettu viheltämään liiton pelejä. Muista hoitaa myös lisenssiasiat kuntoon, lisätiedot ja lisenssivaihtoehdot Salibandyliiton sivuilla.

Lisätietoja antavat koulutusvastaava Timo Karinki 0400-620857 tai paikkakuntavastaava Petri Heikkilä 0400-767010.

Ilmoittautumiset - Sivun alkuun


A4-KOULUTUS

A4-ryhmään valitaan koulutettavat alue- ja paikkakuntavastaavan suositusten perusteella. Koulutettaville ilmoitetaan ryhmään kutsumisesta ja koulutusaikataulusta henkilökohtaisesti.

LIIGA-/LIITTOKOULUTUS

Kursseille kutsutaan erikseen ETV:n toimesta.


PELINOHJAAJAKOULUTUS

Liiton alaisten otteluiden määrät kasvavat ja myös pelinohjaajille on tarvetta! Kurssi on tarkoitettu vähintään 12-vuotiaille ja kurssin jälkeen on oikeutettu tuomaroimaan F-nuorten otteluita.

Syksyn 2010 pelinohjaajakoulutuksista tulee lisää tietoa myöhemmin.

Ilmoittautumiset - Sivun alkuun


TOIMITSIJAKURSSIT

Toimitsijoita tarvitaan kaikissa virallisissa SSBL:n sarjoissa nuorimmista junioreista liigatasolle saakka. Otteluiden sujuva eteneminen on usein myös hyvien toimitsijoiden ansiota: kellonkäyttämisen ja pöytäkirjanpitäminen on sujuvampaa, jos toimitsija osaa asiansa ilman tuomarien apua. Salibandyliitto valvoo, että jokaisessa ottelussa on vähintään yksi koulutettu toimitsija.

Toimitsijakoulutuksesta peritään liiton ilmoittama materiaalimaksu, 10€ / osallistuja.

Järjestämme toimitsijakoulutuksia myös seurojen tilauksesta. Kurssin hinta on 100€, minkä lisäksi laskutetaan kouluttajan matkakulut. Hinta on kiinteä riippumatta kurssille osallistujien määrästä. Tilaajan tulee järjestää koulutustila. Toivomuksena on  piirtoheitin tai videotykki mutta koulutus voidaan järjestää pienille ryhmille vaikka asiakkaan kotona.

Huom! Voit myös järjestää alueesi muiden seurojen kanssa yhteisen toimitsijakoulutuksen. Isompi ryhmä on parempi, sillä hinta on aina sama osallistujamäärästä riippumatta!

Kaikki järjestämämme toimitsijakurssit ovat SSBL:n virallisia koulutuksia. Kurssin hyväksytysti suorittaneet saavat liiton toimitsijakortin.

Miksi toimitsijakurssille? Katso hyvät perustelut liiton kilpailusäännöistä, § 32.

Tulevista syksyn 2010 toimitsijakurssesta tiedotetaan näillä sivuilla.

Ilmoittautumiset - Sivun alkuun


ALUETARKKAILIJAKOULUTUS

Edellinen aluetarkkailijakoulutus järjestettiin elokuussa, seuraavista koulutuksista kannattaa kysellä Sisä-Suomen alueen erotuomarivastaava Jani Mäckliniltä tai Pirkanmaan paikkakuntavastaava Petri Heikkilältä.

EROTUOMARIVALMENNUSKURSSI:

kts. etusivu -> muistutin, siellä lisätietoa ja ilmoittautuminen

ylläpito